Amortize
r
j
e deo na vozilu koji ima jako bitnu ulogu za održavanje stabilnosti, bezbedno kočenje, trošenje guma, očuvanje veka trajanja ostalih delova trapa, motora i karoserije. Na engleskom je naziv Shock absorber, što u prevodu znači ublažavač udarca, što čini njegovu osnovnu funkciju. Za pravilan rad amortizera su jako bitni delovi trapa Opruge, Gumeni nosač, Zaštitne gume.
U zavisnosti od modela vozila proizvode se i ugradjuju hidraulični, uljno-gasni i gasni amortizeri.
U razvoju je tehnologija Poluaktivnog sistema vešanja, elektronske kontrole amortizera povezanih sa kompjuterom vozila koji obezbedjuju optimalnu ravnotežu izmedju udobnosti i stanja puta u zavisnosti od brzine kretanja i manevara na putu. Ova vrsta ogibljenja se već ugradjuje u neke modele poslednjih generacija vozila,.
Bezbednosni trougao Monroa oslikava tri najbitnija povezana elementa - Upravljanje - Kočenje - Stabilnost.
Kao svi delovi tako i Amortizeri imaju svoj vek trajanja i lagano gube svoju funkciju tokom ekploatacije vozila. Brzina istrošenosti zavisi od dosta faktora kao što su stanje puteva, Vaš stil vožnje, opterećenje vozila, meteoroloških uslova....Sa slabljenjem funkcije amortizera dolazi do povećanja negativnih efekata kao što su duži zaustavni put, smanjena preciznost upravljanja i stabilnost vozila, ubrzano trošenje pneumatika, udobnost putnika, trajnost delova trapa i nosača motora, pucanje šasije....
Provera amortizera i bezbednosnog trougla je preporučena od strane Monroa na svakih 20.000km, a zamena na 80.000km.
Za svoje klijente
Inbaco radi besplatnu proveru trapa, kocnica, donjeg postroja.....


JSN Solid template designed by JoomlaShine.com